Με νου και φαντασία μαγειρεύοντας!!!

2018-12-22

ΡΟΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!

ΥΛΙΚΑ:                                                                  Ένας χοιρινός λαιμός(περίπου 1,5 κιλών)    3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες        1 μεγάλη πιπεριά σε φέτες                              150γρ. φέτα                                                          6 φέτες μπέικον                                                  200γρ. τυρί τύπου γκούντα                              αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,,ρίγανη,κύβο λαχανικών , 1/2 λίτρο χυμό πορτοκάλι και ένα ποτήρι νερό

Ζητήστε απ' τον χασάπη σας να σας ανοίξει τον λαιμό για γέμισμα όσο γίνεται περισσότερο. Εγώ προσωπικά δεν τον  ντύνω ποτέ με δίχτυ. Το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε καλό θα είναι να είναι τόσο μακρύ όσο και το ρολό. Τοποθετούμε μέσα το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε αρχικά τις 2 ντομάτες σε φέτες (τη μία την κρατάμε για μετά), τις πιπεριές, από πάνω τη φέτα, μετά το γκούντα και τέλος σκεπάζουμε με το μπέικον.Προσοχή γιατί πάντα τα υλικά τα τοποθετούμε οριζόντια και πάντα στην άκρη του κρέατος. Το τύλιγμα χρειάζεται λίγο μαστοριά γιατί στις άκρες θα πρέπει να αφήσετε λίγο κενό ούτος ώστε να τις γυρίσετε προς τα μέσα και να αρχίσετε σιγά σιγά να τυλίγεται με προσοχή μη μετακινηθούν τα υλικά. Όταν τελειώσετε με το τύλιγμα να θυμάστε ότι η ραφή του κρέατος πρέπει να είναι από κάτω. Στρώνεται τις υπόλοιπες φέτες ντομάτα πάνω στο ρολό και ρίχνεται πάλι καρυκεύματα. Στο τέλος ρίχνεται στο ταψί το χυμό, το νερό και τον κύβο και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 2 ώρες περίπου σκεπασμένο το ταψί με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο ώστε να μη χάσει τα υγρά του. Τελειώνουμε το φαγητό με δέσιμο της σάλτσας με 2 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουερ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ταψί ανακατεύοντας και κλείνουμε το φούρνο αφήνοντάς το μέσα να δέσει η σάλτσα.                              ΚΑΛΗ    ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε