ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

2018-12-18

ΥΛΙΚΑ                                                                                                                                            1,5 κιλά χοιρινό κρέας ( σπάλα )                                                                                          300γρ. δαμάσκηνα απύρηνα                                                                                                   1 ξερό κρεμμύδι και 10 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο                                                  2 καρότα , αλάτι, πιπέρι, 3 φύλα δάφνη, 3 μπαχάρια                                                        1 ποτήρι κρασί ανάμεικτο γλυκό Σάμου και κόκκινο                                                          300γρ. τυρί τσένταρ                                                                                                                  3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο       

ΕΚΤΕΛΕΣΗ                                                                                                                            Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Επίσης κόβουμε και το κρέας. Καίμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε το κρέας ελαφρά απ' όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε μέσα και τις φέτες το κρεμμύδι και όλα μαζί τα φέρνουμε δυο τρεις βόλτες να τσιγαριστούν και κατόπιν σβήνουμε με κρασί. Τα τοποθετούμε σε γάστρα με όλα τα καρυκεύματά τους, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες, συμπληρώνουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και ψήνουμε μιάμιση ώρα περίπου στους 220 βαθμούς. Τότε ανοίγουμε  βάζουμε  τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15' ακόμα χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Τέλος σκεπάζουμε το φαγητό με τα τυριά και με ανοιχτή γάστρα αυτή τη φορά ψήνουμε άλλα 10΄.        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε