ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

2018-12-09

                                        ΥΛΙΚΑ (για έξι μερίδες)                                                                                                                  12 μπριζολάκια χοιρινά λαιμού ή έξι μεγάλες χοιρινές λαιμού                                               3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο                                                                                                               1 κουτ. σούπας μουστάρδα                                                                                                             1 κουτ. σούπας μέλι                                                                                                                         αλάτι, πιπέρι, ρίγανη                                                                                                                       1 και 1/2 κουτ. σούπας φυτικό λίπος                                                                                            ΥΛΙΚΑ για τη σως                                                                                                                               60γρ. βούτυρο τύπου LYRPAK                                                                                                         250γρ. χυμό πορτοκάλι                                                                                                                   φλούδα από μισό πορτοκαλί                                                                                                         αλάτι, πιπέρι, ένα κλωναράκι δεντρολίβανο, λίγο κόλιανδρο και                                         1 κουτ. γλυκού κορν-φλάουερ                                                                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ      Ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα και το μέλι φτιάχνοντας μια απαλή σως. Τη ρίχνουμε στα μπριζολάκια μας, καθώς και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε να πιούν τη μαρινάδα για μια ώρα. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λίπος και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Συνάμα ετοιμάζουμε και τη σως. Καίμε σε άλλο τηγάνι το βούτυρο με πιπέρι και σβήνουμε με το πορτοκάλι. Ρίχνουμε μέσα τη φλούδα και το δεντρολίβανο να βράσουν για 5' και κατόπιν τα βγάζουμε, ρίχνουμε το κόλιανδρο και την αφήνουμε να βράσει για άλλα 5'. Διαλύουμε το κορν-φλάουερ σε λίγο νεράκι, ρίχνουμε σιγά σιγά και δένουμε τη σάλτσα μας. Περιχύνουμε με τη ζεστή σως τα μπριζολάκια μας και σερβίρουμε με ρύζι.  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε