Πατσαβουροτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο

2019-11-22
Μια συνταγή για τυρόπιτα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει, με χειροποίητο τραγανό φύλλο και πάνω απ'όλα εύκολο στο άνοιγμά του...
Ταψί 25×37 (10 μερίδες περίπου)
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο)
1,5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα κίτρινο αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι
Νερό χλιαρό όσο πάρει για να έχουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη

Κορν φλάουερ για το άνοιγμα των φύλλων

Καλαμποκέλαιο για λάδωμα των φύλλων

ΥΛΙΚΑ (για τη γέμιση)
200 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. γλυκό ανθότυρο
100 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο όχι πολύ αλμυρό
2 αβγά μεγάλα
πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά. Τοποθετούμε τον γάτζο για τις ζύμες και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το νεράκι μας. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη να ξεκουραστεί 20 λεπτά. 
Τώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ενσωματώνουμε όλα τα τυριά μαζί, τα αβγά και το πιπέρι και φτιάχνουμε την πάστα τυριών.
Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία ίσα μέρη.
Ξεκινάμε και ανοίγουμε ένα ένα φύλλο τοποθετώντας στο ταψί όπως παρακάτω.
Λαδώνουμε κάθε φύλλο με καλαμποκέλαιο. Στρώνουμε την βάση του ταψιού με τα δύο φύλλα αφήνοντας αρκετό φύλλο να προεξέχει. Βάζουμε την γέμιση και απλώνουμε πολύ καλά.
Γυρνάμε τις άκρες και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας έχοντας στην ουσία με αυτόν τον τρόπο το πρώτο φύλλο που θα την σκεπάσει.
Τέλος ανοίγουμε και τοποθετούμε και το τελευταιο φύλλο όπως παρακάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς εως ότου δηλαδή ροδίσει η πίτα μας.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε