ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ

2019-01-20

Είναι πραγματικά ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά όλου του κόσμου, με διάφορες παραλλαγές από τόπο σε τόπο! Μπορεί να είναι ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο μετά από επίσημο γεύμα ή ακόμα και συνοδευτικό σε καφέ...                                                            ΥΛΙΚΑ( για τη βάση) 400γρ.γρ. μπισκότα digestive 200gr. βούτυρο τύπου LURPAK ΥΛΙΚΑ(για την κρέμα) 450γρ. κρέμα γάλακτος(35% λιπαρά0 - 450γρ. τυρί τύπου φιλαδέλφεια-1βανίλια-1 φλυτζάνι του τσαγιού άχνη-χυμό μισού λεμονιού ΥΛΙΚΑ(για τη σως) 300γρ. φράουλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες- 1+1/2 κρασοπότηρο νερό- 1κουτ. γλυκού κορν-φλάουερ- 2κουτ. σούπας ζάχαρη                                                                                                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε καλά τα μπισκότα στο μούλτι. Τα ενσωματώνουμε σε μπολ και τα στρώνουμε σε τσέρκι ή στρογγυλή φόρμα. πατάμε καλά με τα χέρια ή κουτάλι για να γίνουν ένα σώμα. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σως. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες με το ένα κρασοπότηρο νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 5'. Στο μισό ποτηράκι νερό διαλύουμε το κορν-φλάουερ και δένουμε τη σως. Την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια. Όταν γίνει μια μέτρια σαντιγί τότε χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το τυρί χτυπώντας τα ακόμα 3' περίπου. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Στρώνουμε την κρέμα στο τσέρκι πάνω από το μπισκότο και τέλος ρίχνουμε τη σως. Απαλά την απλώνουμε να πάει παντού και ομοιόμορφα. ΠΡΟΣΟΧΗ η σως πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε