Τούρτα παγωτό καραμέλας και πίνατς

2019-12-09

Πραγματικά μια πεντανόστιμη τούρτα με γεύση καραμέλα, καραμελωμένα καρύδια και φυστίκια πίνατς....για Θεϊκές απολαύσεις!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

270γραμμ. μπισκότα digestive 

120γραμμ. βούτυρο γάλακτος τύπου Φιλαδέλφεια 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΈΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ:
2/3 της κούπας ψύχα καρύδια
100γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
800γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο 
1 σφηνάκι σιρόπι καραμέλας
200γραμμ. γάλα εβαπορέ
2 βανιλίνες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φυστίκια πίνατς
4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα παγωτού για να την παγώσουμε ελαφρά. Χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα την κρέμα με τις βανιλίνες έως ότου γίνει σαν χυλός. Κατόπιν προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πάντα σε σιγανή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε και το σιρόπι καραμέλας. Χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη και τοποθετούμε στην κατάψυξη σε  μεταλλικό σκεύος για τρεις ώρες περίπου. Ενώ κάθε μια ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με σύρμα.
Φτιάχνουμε τώρα τα καρύδια. Σε τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αφού λιώσει και πάρει ξανθό χρώμα, ρίχνουμε και τα καρύδια ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Θα μπορούσαμε επίσης να τα τοποθετήσουμε και στην κατάψυξη για πιο γρήγορα. Όταν κρυώσουν τα σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στο μούλτι. Τα κόβουμε αρκετά καλά...
Όταν το παγωτό μας πήξει αρκετά καλά τότε τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν. 
Τέλος φτιάχνουμε τη βάση. Κόβουμε στο μούλτι τα μπισκότα τοποθετώντας τα σε μπολ. Ρίχνουμε και το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει σε σιγανή φωτιά. Ενσωματώνουμε πολύ καλά και στρώνουμε σε στρογγυλό τσέρκι 24εκ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. 

Τέλος στήνουμε την τούρτα ως εξής:

Ρίχνουμε τη μισή κρέμα παγωτό πάνω στη βάση και ρίχνουμε τις δύο κουταλιές πραλίνας απλώνοντάς τη βροχηδόν παντού. Κατόπιν ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα τελειώνοντας με την υπόλοιπη πραλίνα όπως πρωτύτερα. Τέλος γαρνίρουμε με τα φυστίκια πίνατς και τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 ώρες.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε