Τέλεια μπισκότα βουτύρου με άρωμα Σκοτίας

2019-11-18

Το άρωμα του βουτύρου και της βανίλιας, σε συνδυασμό με την τραγανή υφή τους κάνουν αυτά τα μπισκότα πραγματικά θεϊκά! Αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε...

ΥΛΙΚΑ: για περίπου 40 κομμάτια
1,5 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο τύπου lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
1,5 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
5 βανίλιες
4 φλ. τσ. αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
Ξεκινάμε αρχικά χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες στον κάδο του μίξερ για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. 
Κατόπιν χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα του μίξερ πρέπει να χαμηλώσει έως το μισό και όχι λιγότερο...συνεχίζουμε για 5' ακόμη.
Τέλος αλλάζουμε το φτερό με το εξάρτημα  ζύμωσης (Κ) και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι αφού βέβαια το έχουμε κοσκινίσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και φτιάχνουμε δύο μπαστούνια, τα τυλίγουμε με σελοφάν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσουν.

Στη συνέχεια τα κόβουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού σε φέτες. Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίστε με ζάχαρη ή να τα ψήσετε απλά.

Ψήνουμε στους 180°C για 20' περίπου. 
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε