Σουβλάκια μοσχαρίσια με σως γιαουρτιού και καραμελωμένα κρεμμύδια

2019-03-04

Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια! Σερβίρεται με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες και συνδυάζεται με σαλάτα λάχανο ή και χωριάτικη!

Για 4 μερίδες: 1200 γρ. κόντρα μοσχαρίσιο, 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι μέλι, 2 κουταλιές γάλα, λίγο τριμμένο τζίντζερ, αλάτι,πιπέρι, φρέσκο δυόσμο, λίγο κύμινο, 2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρέας σε μικρά και στενά κομμάτια και στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας μια μαρινάδα. Κατόπιν τη ρίχνουμε στο κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες  να μαλακώσει και να πάρει την επιθυμητή γεύση.


Υλικά για τα κρεμμύδια: 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλιά κοφτή βούτυρο φυτικό, πιπέρι, αλάτι, 1 κουταλιά μέλι

Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αφού έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες κάθετα τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι και τα σωτάρουμε για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αφού τα σωτάρουμε καλά, ρίχνουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσουν.

Υλικά για τη σως: 3 κουταλιές γιαούρτι, 2 σκελίδες  σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1/2  πιπεριά φλωρίνης, αλάτι, λευκό πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγη φρέσκια ρίγανη

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και φτιάχνουμε μια απαλή σως.

Τέλος ψήνουμε τα σουβλάκια μας κατά προτίμηση στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά ελαφρά. Το μοσχάρι πάντα στο ψήσιμο στη σχάρα θέλει δυνατή φωτιά και λίγο ψήσιμο έτσι ώστε να κρατάει τα ζουμιά του και να μη στεγνώνει. Όταν το συγκεκριμένο κρέας στεγνώσει γίνετε αρκετά σκληρό.

Συνοδεύουμε τα σουβλάκια μας με τη σως και τα κρεμμύδια, με πίτες ψητές και τηγανιτές πατάτες!!!                 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε