Soft cookies σοκολάτας

2019-03-04

Υπέροχα πεντανόστιμα cookies που λιώνουν στο στόμα!!! Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν. Για το καφεδάκι σας ή και το snack των παιδιών!

ΥΛΙΚΑ: 150 γρ. μαργαρίνη πλακάκι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή, 1 αυγό μεγάλο, 2 πρέζες αλάτι, 2 βανιλίνες, 1/3 φλιτζάνι κακάο, 1 φλιτζάνι κουβερτούρα σταγόνα, 1,5 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο χ, 1/4 κουταλάκι σόδα, 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ

Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεκινάμε και χτυπάμε αρχικά στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη έως ότου να αφρατέψουν πολύ καλά. Κατόπιν  ρίχνουμε το αυγό τη βανιλίνη και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά. Κλείνουμε το μίξερ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ακόμη. Κατόπιν δουλεύουμε ξανά για ακόμη 3 λεπτά.  Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι με το κακάο , τη σόδα και το μπέικεν, ενσωματώνουμε με το μείγμα μας και ζυμώνουμε, ρίχνοντας στο τέλος και τη σοκολάτα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και με ένα κουταλάκι παίρνουμε κάθε φορά από τη ζύμη μας και πλάθουμε ελαφρά σε μπαλάκια, τοποθετώντας τα σε ταψί με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 3 εκατοστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν η ζύμη σας κολλάει ελαφρώς, μη συμπληρώσετε αλεύρι, γιατί ακριβώς έτσι θα πρέπει να είναι. Καθώς πλάθεται τα μπισκότα, μπορείτε να αλείφεται τα χέρια σας λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλάει η ζύμη. Επίσης μην πατάτε τις μπαλίτσες με τα χέρια σας, γιατί ούτως ή άλλος θα απλώσουν από μόνες τους.

Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς. Είναι τόσος ο χρόνος που χρειάζονται για να απλώσουν και να ψηθούν. Αν τα ψήσουμε πολύ θα πάψουν να είναι soft και θα γίνουν πιο τραγανά.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε