Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

2019-01-21

ΥΛΙΚΑ: 1/2  κιλό ψωμί σταρένιο ψωμί (τουλάχιστον δύο ημερών), 5 σκελίδες σκόρδο, 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι, αλάτι, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένο καρύδι

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στίβουμε πολύ καλά. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε στο μπλέντερ μαζί με το αλάτι και λίγο από το ξύδι. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το ψωμί. Δουλεύοντας το υλικό μας στο μπλέντερ ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο ξύδι αναλλάξ, μέχρι τέλους. Αφού δουλέψουμε αρκετά καλά το μείγμα μας και γίνει απαλή κρέμα, κλείνουμε το μπλέντερ αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παγώνουμε για μια ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε