Σαρδέλες μαρινάτες

2019-01-23

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σαρδέλες, 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, μαϊντανό, 1,5 κρασοπότηρο νερό, 1 γεμάτο κουταλάκι κορν φλάουερ, λίγες φέτες πιπεριά φλωρίνης

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις αλατίζουμε, ενώ τις στήνουμε κατά σειρά σε ταψί που να χωράνε ίσα ίσα. Αυτό γιατί δεν θα χάσουν τα υγρά τους κατά το ψήσιμο. Στο μούλτι βάζουμε το νερό, το λάδι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ με το οποίο περιχύνουμε πάνω τα ψάρια.Τοποθετούμε και τις φέτες την πιπεριά. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 30'. Στίβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κορν φλάουερ προσθέτοντας ακόμα αν χρειαστεί λίγο νερό (2 κουταλιές).   Στα είκοσι περίπου λεπτά ψησίματος  το ρίχνουμε στα ψάρια και τα ξαναβάζουμε πάλι για τα επόμενα 10' για να τα τελειώσουμε. Σερβίρουμε τελειώνοντας με φρέσκο μαϊντανό.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε