Πτι φουρ με γέμιση μαρμελάδας

2019-01-30

    Είναι πραγματικός πειρασμός! Γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα.  

ΥΛΙΚΑ. 250 γραμ. ανάμεικτο βούτυρο( τύπου φυτίνη και γάλακτος), 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια, 2 αυγά, 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ, 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ, 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, μαρμελάδα της αρεσκείας σας       

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια ώσπου να αφρατέψουν πολύ καλά. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε για δύο λεπτά ακόμα και τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικεν και ενσωματώνουμε απαλά με τα χέρια μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή γιαυτό δεν χρειάζεται ζύμωμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο μηχάνημα για τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' περίπου. Αφού κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ένα ένα τα βουτάμε από τη μία πλευρά ενώ τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί και μετά στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει η σοκολάτα... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε