Πίτσα σπέσιαλ

2019-01-25

 ΥΛΙΚΑ (για 3 πίτσες διαμέτρου 27 εκ. περίπου): 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, 1 αυγό, 200 γρ.χλιαρό  γάλα, 25 γρ. νωπή μαγιά, 3 κουταλιές ηλιέλαιο

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το αυγό. Τέλος ρίχνουμε και το διάλυμα της μαγιάς με το γάλα και ζυμώνουμε για 10' περίπου. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα μέχρι να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο (2 ώρες περίπου).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακό και να κολλάει ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ: 1 μέτριο κρεμμύδι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κοφτές κουταλιές πελτέ ντομάτας, 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε κατσαρολάκι το τσιγαρίζουμε με το λάδι μας και τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα και συμπληρώνουμε με 1/2 ποτήρι νερό. Συμπληρώνουμε με το πιπέρι και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά έως ότου φύγουν τα περισσότερα υγρά της και την κλείνουμε ενώ ρίχνουμε και το βασιλικό. Τέλος την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ: 750 γρ. τυρί γκούντα, 1 πιπεριά ψιλοκομμένη, 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, 200 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια κονσέρβα, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη

Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί. Ρίχνουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Λαδώνουμε τα ταψιά μας και τα ζυμάρια μας ελάχιστα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε στη θέση τους. Προσθέτουμε από τρεις κουταλιές σάλτσα στο κάθε ένα και ρίχνουμε και το τυρί μοιράζοντάς το σωστά. Τελειώνουμε βάζοντας σε κάθε  πίτσα τα ανάλογα ψιλοκομμένα υλικά. Ψήνουμε στους 220 με 230 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε