Πάστα ταψιού με κρέμα τυριού και σοκολάτα

2019-01-21

Χρειαζόμαστε μακρόστενο ταψί 25-35 εκ.                                                                                    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 140 γρ. αλεύρι, 90 γρ. κακάο, 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, 240 γρ. ζεστό νερό, 175 ml. ηλιέλαιο, 5 γρ. σόδα, 5 γρ. μπέϊκιν πάουντερ, 1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική, 1 φλιτζάνι νερό, 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, 2 κουταλιές της σούπας κακάο  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 450 γρ. κρέμα γάλακτος, 450 γρ. κρέμα τυριού τύπου φιλαδέλφεια, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 125 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κουταλάκι μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' ακόμη. Αρχίζουμε τώρα να ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κλείνουμε το μίξερ και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά( αλεύρι, κακάο, σόδα και μπέϊκιν). Κατόπιν τα κοσκινίζουμε όλα μαζί στο μίξερ μαζί με το υπόλοιπο υλικό και το βάζουμε σε λειτουργία ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε στο ταψί μας αφού το λαδώσουμε πρώτα και ψήνουμε στους 180' για 35 με 45 λεπτά.  

Όσο θα ψήνεται το παντεσπάνι μας ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αρχικά βράζουμε τη ζάχαρη με το νερο για 10 με 15 λεπτά και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το κακάο ανακατεύοντάς το πολύ καλά για να μην σβολιάσει και τέλος το κονιάκ. 

Μόλις βγει το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν μας αρέσει η γεύση του καφέ μπορούμε στο σιρόπι μας να αντικαταστήσουμε λίγο απ' το νερό με μία μικρή δόση καφέ esspreso, προκειμένου το παντεσπάνι μας να πάρει ανάλογη γεύση. Ταιριάζει τέλεια με τη γεύση όλου του γλυκού!  

Κατόπιν ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε μέτρια σαντιγή (όχι πολύ σφιχτή). Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το τυρί συνεχίζοντας για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και στρώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο. 

Τώρα είναι ώρα για το γλάσο μας. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα την οποία έχουμε θρυμματίσει. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα μας και ρίχνουμε και το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.  

Τέλος γλασάρουμε το γλυκό μας με τη σοκολάτα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το κόβουμε σε μερίδες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!! 

                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε