Πανετόνε

2019-12-20

Η καταγωγή του είναι ιταλική και η γεύση του τέλεια! Είναι το ιταλικό τσουρέκι. Ένα γλυκό ψωμί με αποξηραμένα φρούτα. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο και αφράτο.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

200 γρ. αποξηραμένα φρούτα ανάμεικτα (σταφίδες, γκράνμπερις, κόντιτα πορτοκαλιού και λεμονιού)

70 γρ. γάλα

130 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 πρέζα αλάτι

2 βανιλίνες

1 σφηνάκι κονιάκ

130 γρ ζάχαρη

40 γρ. νωπή μαγιά

4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού ψιλοκόψουμε τα φρούτα τα μουλιάζουμε στο κονιάκ. Λιώνουμε το βούτυρο και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το γάλα, τις βανίλιες και το αλάτι, όλα μαζί σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά. Κατόπιν ρίχνουμε τα 400 γραμμάρια αλεύρι και με τον γάντζο για ζύμες, ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Αφού η ζύμη μας ομογενοποιηθεί καλά, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και κατόπιν το βούτυρο. Ζυμώνουμε για 10 ακόμα λεπτά.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό  μέρος για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει αρκετά. 

Χρησιμοποιούμε θήκη για πανετόνε ή μπορούμε να φτιάξουμε αυτοσχέδια με λαδόκολλα. 

Τοποθετούμε τη ζύμη μας μέσα στη θήκη και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για περίπου μια ώρα ακόμα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε