Παγωτό βανίλιας της μαμάς

2019-01-18

ΥΛΙΚΑ 600 γρμ. γάλα φρέσκο, 400 γρμ. κρέμα γάλακτος, 1 ζαχαρούχο γάλα, 2 βανίλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα μέχρι να φουσκώσει καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' ακόμα ενώ ρίχνουμε και τις βανίλιες. Τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά. Αν έχουμε παγωτομηχανή το τοποθετούμε και το παγώνουμε. Αν όχι το τοποθετούμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα περίπου το βγάζουμε και με μπλέντερ χειρός το χτυπάμε για να σπάσουμε τα παγάκια. Επαναλαμβάνουμε 3 ή 4 φορές. Οταν γίνει μια πολύ παχύρευστη κρέμα το σκεπάζουμε μέχρι να παγώσει και είναι έτοιμο....          

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το γεγονός ότι η κρέμα μας είναι αραιή δεν πρέπει να σας ανησυχεί γιατί το πραγματικό παγωτό έτσι ακριβώς πρέπει να είναι. Πρέπει μόνο να προσέξουμε την τεχνική παγώματος αν φυσικά δεν υπάρχει η παγωτομηχανή....


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε