Μπισκότα κανέλας

2019-01-30

Αρωματικά, τραγανά και πάνω απ' όλα πεντανόστιμα, ότι πρέπει για το απογευματινό καφεδάκι σας!!!

ΥΛΙΚΑ. 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια, 1 αυγό, 1 κουτ. σούπας κανέλα, 2 με 3 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ, 2 κουτ. γλυκού μπέικεν πάουντερ, λίγο μπράντι ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να αφρατέψει πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' ακόμη και ρίχνουμε και το μπράντι συνεχίζοντας ακόμη 1'. Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι την κανέλα και το μπέικεν πάουνερ και ενσωματώνουμε απαλά με το χέρι το μείγμα μας. Θα πρέπει να είναι αφράτο κι όχι πολύ σφιχτό. Μπορούμε να τα κατασκευάσουμε με τον ανάλογο μηχανισμό που τα περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν σε διάφορα σχέδια ή να απλώσουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας μας και ανοιγοντάς το σε φύλλο με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού κόβουμε στρογγυλά μπισκότα, τοποθετώντας τα σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' ανάλογα βέβαια με το φούρνο! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε