Μπανόφι

2019-01-21

Είναι ένα γλυκό ψυγείου πλούσιο σε γεύση καραμέλας και βουτύρου! Σκέτη κόλαση!

ΥΛΙΚΑ:Ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. Υλικά για τη βάση: 250 γραμ. μπισκότα τύπου digestive, 130 γραμ. βούτυρο γάλακτος. Υλικά για την καραμέλα: 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος, 200 γραμ. μαύρη ζάχαρη, 2 ζαχαρούχα γάλατα. 4 ώριμες μπανάνες, 400 γραμ. κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη, τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Ετοιμάζουμε τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε στο μούλτι το μπισκότο. Ενσωματώνουμε τα δυο υλικά και στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας στις άκρες να είναι πιο σηκωμένο. 

Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και τα ζαχαρούχα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει. Το βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. 

Ρίχνουμε τη μισή καραμέλα πάνω στη βάση και στρώνουμε πάνω τις μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει σε φέτες. Με την υπόλοιπη καραμέλα σκεπάζουμε τις μπανάνες και τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.  

Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγή και τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό ενώ γαρνίρουμε με την τρούφα ή το ξύσμα σοκολάτας. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Συνήθως τις μπανάνες τις βάζουν στις περισσότερες εκτελέσεις πάνω από την καραμέλα. Εδώ η μπανάνα μπαίνοντας ανάμεσα στη ζεστή καραμέλα, μαγειρεύεται και μελώνει! Αν όμως σας αρέσει περισσότερο ωμή μπορείτε κι εσείς να τη βάλετε όπως συνηθίζετε... 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε