Μελιτζανοσαλάτα

2019-01-22

Είναι ένα από τα αγαπημένα ντιπ όλης της Ευρώπης. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αν κι Ελληνικής προέλευσης το προτιμούν στο μαγαζί μου περισσότερο οι ξένοι τουρίστες το καλοκαίρι απ' ότι οι Έλληνες!

ΥΛΙΚΑ: 4 μελιτζάνες φλάσκες, 2 σκελίδες σκόρδου, 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι

Σε μικρό ταψάκι τοποθετούμε τις μελιτζάνες με ένα μικρό φλιτζάνι νερό τις σκεπάζουμε με χαρτί φούρνου και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα περίπου. Όταν τις ανοίξουμε θα πρέπει να είναι πολύ καλά ψημένες. Κατόπιν τις ανοίγουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τους τα υγρά. Αφού κρυώσουν και στραγγίσουν, κόβουμε το κοτσάνι τους και λίγο από το κάτω μέρος, τοποθετούμε τις μισές στο μπλέντερ και τις άλλες μισές τις ψιλοκόβουμε στο χέρι. Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε και το σκόρδο,το ξύδι και το αλατοπίπερο, και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Τέλος αναμειγνύουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες με τις  πολτοποιημένες, προσθέτουμε και τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για δυο ώρες.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε