Μαγιονέζα

2019-01-22

Παρόλο που η σάλτσα μαγιονέζα είναι αμφιβόλου προελεύσεως, μιας και Ισπανοί και Γάλλοι την διεκδικούν από κοινού, είναι μια σάλτσα που πραγματικά το 90% της Ευρωπαϊκής κουζίνας τη χρησιμοποιεί σε πολλές μαγειρικές κατασκευές. Η αλήθεια είναι ότι η ιδιαίτερη  απαλή γεύση της μπορεί να χωρέσει σε πολλές συνταγές, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στον ουρανίσκο! Ας δοκιμάσουμε όμως μια χειροποίητη εκδοχή της σάλτσας αυτής που σίγουρα μας δικαιώνει για την προσπάθειά μας!!!


ΥΛΙΚΑ: 2 κρόκοι αυγών, 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα, καλαμποκέλαιο( περίπου 1 λίτρο), 1- 1,5 φλιτζάνι καφέ νερό, 3/4 φλιτζανιού λεμόνι , 1 κουταλιά σούπας ξύδι

Καταρχάς πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι η παρασκευή της σάλτσας αυτής δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση, όμως αν τηρούμε τις οδηγίες παρασκευής της το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα καλό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αρχικά πρέπει δίπλα στο μίξερ να έχουμε όλα τα υλικά μας τοποθετημένα στη σειρά. Ρίχνουμε τους κρόκους και τη μουστάρδα στο μίξερ συν μερικές σταγόνες λεμόνι και λάδι. Αρχίζουμε το χτύπημα και σε δυνατή ταχύτητα πάντα κάνουμε όλη τη διαδικασία. Τα υγρά μας τα ρίχνουμε εναλλάξ και σε πολύ μικρές ποσότητες, σχηματίζοντας πάντα κατά τη ρίψη κλωστές. Η ποσότητα που χρησιμοποιούμε ανά κύκλο ρίψης είναι 1 κουταλάκι λάδι, 1/2 κουταλάκι νερό και περίπου 1/2 κουταλάκι όξινο. Μπορούμε αν θέλουμε για να μην μπερδευόμαστε να αναμείξουμε τα όξινα μαζί. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Η διαδικασία αυτή πρέπει να τηρείτε κατά γράμμα γιατί υπάρχει κίνδυνος η μαγιονέζα μας να κόψει...

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε