ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

2019-01-18

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ, 40 γρ. μαγιά νωπή, χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει πολύ παχύρευστος χυλό, 2 κουταλιές της σούπας μέτριες( όχι πολύ γεμάτες) μέλι, 1 πρέζα αλάτι, 5 γρ. μαστίχα Χίου σε σκόνη, 3 πατάτες μέτριες βρασμένες και πολτοποιημένες, 1 φλιτζάνι του καφέ ούζο

Αρχικά πρέπει να ετοιμάσουμε τις πατάτες για να είναι χλιαρές. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μέλι, τη μαστίχα, το αλάτι, το ούζο τη μαγιά διαλυμένη σε ένα ποτήρι από το χλιαρό νερό και τον πολτό της πατάτας. Αρχίζουμε να δουλεύουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας λίγο λίγο νερό. Δυναμώνουμε σιγά σιγά την ταχύτητα του μίξερ συνεχίζοντας να ρίχνουμε νερό. Προσοχή στην ποσότητα νερού. Σταματάμε όταν έχουμε έναν πολύ παχύρευστο χυλό. Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν τη δουλέψουμε αρκετά και βάζοντας μέσα κουτάλι θα δούμε τραβώντας το ότι είναι πολύ ελαστικό και γυαλιστερό. Τη σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χρησιμοποιούμε πολύ ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα για το τηγάνισμα. Τοποθετούμε μπροστά στο λάδι ένα ποτήρι με νερό και ένα κουταλάκι μέσα. Όταν το λάδι μας είναι έτοιμο, παίρνουμε λίγο ζύμη με το αριστερό μας χέρι και κλείνοντάς το ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη, όση ζύμη βγαίνει την παίρνουμε με το κουταλάκι και την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Έτσι και με γρήγορες κινήσεις επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι μας λουκουμάδες. Κατόπιν με κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους βάζουμε σε ταψί με χαρτί κουζίνας για να αποροφηθούν όλα τα λάδια τους κι επαναλαμβάνουμε μέχρι το τέλος με τον ίδιο τρόπο.

Τους σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς ή με σοκολάτα και παγωτό ή ακόμα πραλίνα και σαντιγή. Όπως και να τους σερβίρεις είναι τέλειοι!!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε