Κρέπες  με μήλο καρύδια σταφίδες και παγωτό βανίλια!

2019-02-27

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ: 1ποτήρι γάλα, 2 μέτρια αυγά, 5 κουταλιές ηλιέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι ζάχαρη, περίπου 4 γεμάτες κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ  (ώστε να έχουμε ένα πολύ αραιό χυλό)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πολύ αραιό χυλό. Σε μικρό τηγάνι βουτυρώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε τις κρέπες μας σε μέτρια φωτιά, βάζοντας κάθε φορά στο τηγάνι μας 3 γεμάτες κουταλιές χυλό και με γρήγορες κινήσεις τον απλώνουμε να πάει παντού.

Ετοιμάζουμε τώρα τη γέμιση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 3 πράσινα μήλα, 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 3 κουταλιές χοντροκομμένα καρύδια, 3 κουταλιές ξανθή σταφίδα, κανέλα, 2 γεμάτες κουταλιές μέλι

Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στο τηγάνι μας βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και τοποθετούμε τα μήλα τα οποία μαραίνουμε καλά. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μέλι και την κανέλα και τα καραμελώνουμε.

Γεμίζουμε την κάθε κρέπα  με 3 κουταλιές από τη γέμιση και ή τη διπλώνουμε σε τέταρτο ή την ρολάρουμε. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα βρείτε τη συνταγή για το παγωτό βανίλια στα παγωτά. Η συγκεκριμένη ταιριάζει απόλυτα με τις κρέπες!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε