Κρασοκούλουρα με λάδι

2019-01-30

ΥΛΙΚΑ ( για μια δόση): 1 και 1/2 ποτήρι λάδι ανάμεικτο( ελαιόλαδο, ηλιέλαιο), 1 ποτήρι ζάχαρη, 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί, 1/2 ποτήρι σουσάμι, 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1/2 κουταλάκι σόδα, 1 και 1/2 κουταλάκι μπέϊκεν πάουντερ, αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει για να γίνει μια πολύ αφράτη ζύμη( περίπου 800 γρ. με 1 κιλό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αρχικά βάζουμε σε μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και δουλεύουμε με μίξερ χειρός ή με το χέρι μέχρι να λιώσει αρκετά η ζάχαρη. Ρίχνουμε κατόπιν το κρασί και συνεχίζουμε το δούλεμα για δυο λεπτά ακόμη. Το γαρίφαλο, την κανέλα, τη σόδα και το μπέίκεν τα βάζουμε κι αυτά όλα μαζί. Τέλος αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Όταν φτάσουμε στα 800 γρ. σταματάμε για δυο λεπτά και αφήνουμε λίγο τη ζύμη μας γιατί υπάρχει περίπτωση να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να δουλεύετε καλά. Αλλιώς αν δούμε ότι κολλάει και χρειάζεται λίγο ακόμα αλεύρι συμπληρώνουμε. Προσοχή γιατί πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Δεν χρειάζεται ζύμωμα απλός ανακατεύουμε απαλά με το χέρι. 

Για το πλάσιμο των κουλουριών μπορούμε να το κάνουμε με όποιο τρόπο θέλουμε. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα έναν πολύ απλό τρόπο. Έφτιαξα μπαστουνάκια τη ζύμη μου και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα κόβουμε σε φέτες σαν παξιμαδάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μηχανή για μπισκότα ή κουπ-ατ ή ακόμα και να τα πλάσουμε κλασικά με τα χέρια. Ψήνουμε στους 180'C περίπου 15 με 20 λεπτά.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε