Κουραμπιέδες

2019-12-11
Χριστούγεννα θα πει χειμώνας, θα πει σπιτική θαλπωρή, θα πει κάλαντα στις γειτονιές. Θα πει μοσχοβολάει το σπίτι απο κανέλα, γαρυφαλλο και βούτυρο. Θα πει κουραμπιέδες ή αλλιώς χιονάτες...
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
400γρ. βούτυρο τύπου lurpak
140γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
2 βανιλίνες
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή ρακή
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικεν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανιλίνες σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ καλα. Όλα τα υλικά μας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε τον κρόκο συνεχίζοντας το δούλεμα σε μέτρια ταχύτητα για τρία περίπου λεπτά. Τώρα ρίχνουμε και  το  κονιάκ δουλεύοντας το μείγμα μας για 2 λεπτά ακόμη. Το  αλεύρι το έχουμε είδη ανακατέψει με το μπέικεν και τη σόδα και το κοσκινίζουμε δύο φορές. Τέλος το ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου και με τα χέρια δουλεύουμε με απαλές κινήσεις έως ότου έχουμε μια ζύμη μέτρια ούτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και μαλακή. 
Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις πατάμε ελαφρά, τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο αν μας αρέσει...και αφού κρυώσουν καλά τους πασπαλίζουμε με άχνη...
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε