ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ-ΚΡΕΜ

2019-01-18

ΥΛΙΚΑ (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό περίπου στήθος κοτόπουλο, 1 κουταλάκι μουστάρδα, αλάτι, λευκό και μαύρο πιπέρι, λίγο πάπρικα, λίγο κάρυ, 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες, 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μαγειρικό λίπος, 400 γραμ. κρέμα γάλακτος, αλεύρι για πανάρισμα, 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ, 1/2 ποτήρι νερό, λίγο φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά). 

Αρχικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε σε μπολ. Ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, αλάτι, λίγο απ' όλα τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λίπος να κάψει αρκετά καλά. Συνάμα εμείς πανάρουμε το κοτόπουλο με αλεύρι και το αφήνουμε να κρατήσει όσο του επιτρέπει η μαρινάδα του. Το τινάζουμε καλά και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε καλά απ' όλες τις πλευρές. Περίπου και λίγο μετά το μισό τηγάνισμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα γυρνάμε αρκετές φορές μαζί με το κοτόπουλο. Τώρα όμως είναι η ώρα να σβήσουμε με το κονιάκ. Θέλει λίγο προσοχή να μη πιάσει φωτιά το τηγάνι μας, αν κι εγώ πάντα το σβήνω φλαμπέ, όμως αν δεν ξέρουμε καλά αυτή τη διαδικασία καλύτερα να μην το δοκιμάσετε. Αφού λοιπόν εξατμιστεί όλο το αλκοόλ, τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, το νερό, αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα του!Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε και με πατάτες φούρνου (όχι όμως λεμονάτες). 

                                                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε