Κέικ ζέβρα

2019-03-06

Ένα πολύ εύκολο κέικ που μπορεί να συνοδέψει τους μικρούς ή τους μεγάλους φίλους κάθε οικογένειας στο πρωινό ή απογευματινό snack. Η διαδικασία αν και φαίνεται δύσκολη, είναι πραγματικά πολύ εύκολη!

ΥΛΙΚΑ: 150 γρ. μαργαρίνη, 100 γρ. σπορέλαιο, 300 γρ. ζάχαρη, 3 βανιλίνες, 5 μεγάλα αυγά, 250 γρ. γάλα, 4 κουταλιές κακάο, 50 γρ. γάλα ξεχωριστά, 3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ, 1 φάκελο μπέικεν πάουντερ

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας τα σε μέτρια ταχύτητα αρχικά και σε δυνατή στη συνέχεια για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες και χαμηλώνουμε την ταχύτητα ξανά. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι με το μπέικεν τα ρίχνουμε στο μείγμα μας σιγά σιγά κι αυτά. Χωρίζουμε το υλικό σε δύο μπολ και στο ένα κοσκινίζουμε το κακάο και ρίχνουμε και τα 50 γρ. γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα.

Τέλος αφού στρώσουμε ένα ταψάκι 25 εκ. με χαρτί ψησίματος, χρησιμοποιούμε δυο κουτάλες, μια για το λευκό μείγμα και μια για το σκούρο και ξεκινάμε τη διαδικασία κατασκευής της ζέβρας.

Αρχικά παίρνουμε μια κουταλιά λευκό και τη ρίχνουμε στο κέντρο του ταψιού. Μετά παίρνουμε μια κουταλιά σκούρο μείγμα και τη ρίχνουμε στο ίδιο πάλι σημείο (στο κέντρο του ταψιού δηλαδή στο κέντρο του λευκού μείγματος). Συνεχίζουμε πάλι την ίδια ακριβώς διαδικασία ρίχνοντας τα δυο διαφορετικά χρώματα εναλλάξ μέχρι το τέλος.

Αφού απλώσει το μείγμα όπως στη φωτογραφία, χτυπάμε ελαφρώς το ταψί μας στον πάγκο και ψήνουμε για 50΄περίπου στους 180' κελσίου στη μεσαία σχάρα. Αν θέλουμε προς το τέλος του ψησίματος για να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα το γλυκό μας τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω μέχρι και το τέλος.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε