Καρυδόπιτα

2019-02-03

Η πιο αφράτη και νόστιμη καρυδόπιτα που έχεται δοκιμάσει ποτέ!!!

ΥΛΙΚΑ: 1 κούπα ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες, χυμό από 1 πορτοκάλι 1/2 κούπα γάλα, 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα, 1 κουταλάκι σόδα, 1 μπέικεν, 6 αυγά, κανέλα και γαρίφαλο, 2 κούπες αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 2 κούπες νερό, 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2' και προσθέτουμε το γάλα, κατόπιν το χυμό και την κανέλα και το γαρίφαλο. 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικεν και κοσκινίζουμε. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 35 με 40 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για 10'. Μελώνουμε καθώς το γλυκό πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε