Γαριδομακαρονάδα

2019-01-25

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα θαλασσινών! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μια μικρή διαδικασία παρασκευής αλλά αξίζει τον κόπο! Τα δύο πλεονεκτήματά της: Πεντανόστιμη και οικονομική!!! 

ΥΛΙΚΑ (για τέσσερα άτομα): 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγετίνη (ή λαζανάκι), 800 γρ. γαρίδες μικρές φρέσκιες, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, 2 κοφτές κουταλιές πάστα ντομάτας(πελτέ), 1 κρασοπότηρο ούζο, βασιλικό (ξερό ή φρέσκο), 1/2 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβο λαχανικών, 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 2,5-3 λίτρα νερό αλατισμένο να βράσει. Μέχρι να πάρει βράση καθαρίζουμε τις γαρίδες. Τα όστρακα και τα κεφάλια τους δεν τα πετάμε, αλλά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα  να βράσουν πέντε λεπτά, προκειμένου να πάρουμε τη γεύση τους. Κατόπιν σταγγίζουμε το ζουμί τους σε άλλη κατσαρόλα.                                            Συνγχρόνως φτιάχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι, προσθέτοντας το πιπέρι και αφού ξανθίσει αρκετά ρίχνουμε και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά της. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τις γαρίδες να βράσουν για 5'. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε αλάτι και βασιλικό. 

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους πάντα μέσα στο ζωμό και τα στραγγίζουμε (χωρίς να τους ρίξουμε νερό ή λάδι). Τέλος ανακατεύουμε με τις γαρίδες καλά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με αρκετό φρέσκο μαϊντανό. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε