ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

2019-01-18

Για 20 κομμάτια: Υλικά για το φύλλο: 10 φύλλα κρούστα για πίτες, 1 αυγό, 50 γρ. βούτυρο λιωμένο, 2 κουταλάκια κορν-φλάουερ, 100 γρ. γάλα πλήρες, 40 γρ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση: κόβουμε τα φύλλα στη μέση και ετοιμάζουμε το υλικό για την επάλειψη. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι σε πολύ ψιλό, βάζουμε στο μούλτι όλα τα άλλα υλικά, φτιάχνοντας ένα παχύ χυλό και ενσωματώνουμε με το κεφαλοτύρι. 

Υλικά για τη γέμιση: 140 γρ. τυρί έμενταλ, 200 γρ. τυρί τσένταρ, 60 γρ. κρέμα τυριού, 100 γρ. γκούντα, πιπέρι και λίγο δυόσμο κατά προτίμηση φρέσκο. 

Τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ενσωματώνουμε μαζί και το τυρί κρέμα και το πιπέρι. Κόβουμε και τον δυόσμο αρκετά ψιλό. Ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα.  

Συναρμολόγηση: 

Κάθε κομμένο φύλλο το αλείφουμε με το μείγμα του χειλού μας και το διπλώνουμε μια φορά στη μέση. Τοποθετούμε 25 γρ. από το μείγμα των τυριών σε οριζόντια διάταξη. Αλείφουμε πάλι την επιφάνεια του φύλλου που περισσεύει και διπλώνουμε τις άκρες του αριστερά και δεξιά να καλύψουμε το μείγμα των τυριών. Πάλι αλείφουμε το υπόλοιπο φύλλο μας. Τέλος ρολάρουμε και πάντα προσέχουμε όλο το εσωτερικό του ρολού μας να το έχουμε αλείψει καλά για να κολλήσει και να γίνει τραγανό μετά το ψήσιμο. Αφού τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια μας, τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος σε ταψί.  

Τέλος χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τα ρολάκια μας. Ψήνουμε στους 180' C για μισή ώρα περίπου, ώσπου να πάρουν αρκετό χρώμα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε αν θέλουμε για να γίνουν πιο πικάντικα, μέσα στο αυγό που θα τα αλείψουμε να ρίξουμε και μια μικρή χούφτα ψιλοκομμένο κεφαλοτύρι. Το αυγό μαζί με το τυρί θα φτιάξουν μια απίθανη τραγανή και πικάντικη κρούστα!!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε