Χταποδάκι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι

2019-04-09

Είναι πραγματικά ένα υπέροχο, πεντανόστιμο φαγητό, για τους λάτρεις των θαλασσινών αλλά και όσους νηστεύουν τιμώντας τα πάθη του Κυρίου μας. Πάντα σ' αυτές τις συνταγές χρησιμοποιώ γλυκό σαμιώτικο κρασί όπου δίνει υπέροχη γεύση! Αν δεν υπάρχει στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό και να προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι για να το καραμελώσετε...

ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας, 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό σαμιώτικο κρασί ( ή 1/2 φλιτζάνι κρασί ξηρό λευκό ανάμεικτο με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι), αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη, 1 πακέτο του μισού κιλού κοφτό μακαρονάκι 

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση έως ότου φύγουν σχεδόν όλα του τα υγρά. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. Μετά το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη του κρασιού και να καραμελώσει. Ρίχνουμε και τον πελτέ, συμπληρώνοντας ενάμισι ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τρία τέταρτα περίπου. Όταν το χταπόδι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και το μακαρονάκι, το οποίο βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε